#customerinfo.firmanavn#
Hugo

Hugo

Forfatter: Simen Sætre
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 9788272014041
Heftet/Innbundet: Innbundet

Du går forbi ham hver dag. Du aner ikke hvem han er.

Hva er grunnen til at noen ender opp med jobb og familie mens andre ender opp som tiggere? Når kommer man til et punkt i livet der det ikke er noen vei tilbake? Nominert til Brageprisen i 2006.

Simen Sætre har fulgt uteliggeren og heroinisten Hugo for å forsøke å finne et svar på disse spørsmålene. Resultatet har blitt en helt annerledes biografi. Den handler ikke om en stor og viktig person, men om en snill, stille og tenksom gutt som på ett eller annet tidspunkt kom ut av kurs. Det er også historien om Oslo fra en helt ny vinkel, om tiggernes og pushernes finurlige systemer og om den evige kampen for å kjøpe seg «tid» – noen timers fri fra alle bekymringer. Sætre oppdager en helt annen verden, som alltid er der rett ved siden av oss. Etter hvert får han selv føle hvordan det er å bli sett på som en som hører hjemme der ingen andre vil være.

Hugo og Simen tigger i noen sene nattetimer i november:

«En fyr fra Kirkenes sier han skal gi oss penger hvis vi viser ham veien. Han kjenner bare ett sted i byen – det er kondomeriet på Karl Johan. Hvis vi geleider ham dit, skal vi få penger. På et gatehjørne på Karl Johan stopper han og pisser. Han ringer etter dama. Sier han er på vei mot kondomeriet. Dama er på Scotsman sier han, og vi må forklare at det er rett i nærheten.
– Jeg kan si at dere liker musikk begge dere to, slår han fast.
Hugo ramser opp gode artistnavn han håper skal treffe en streng i fyren:
Iggy Pop
The Clash
Johnny Cash
Kirkenesfyren blar opp en femtilapp, kjenner litt på den i hånda, gir den til Hugo. Litt bortenfor ser han samboeren komme.
– Hvem er det du er med?, spør hun. Fyren ser på oss, ser på kjæresten, og sier:
– To lasaroner!»