#customerinfo.firmanavn#
Petromania

Petromania

Forfatter: Simen Sætre
Veil. pris: Kr 349,00
ISBN: 9788272014406
Heftet/Innbundet: Innbundet

En reise gjennom verdens rikeste oljeland for å finne ut hva pengene gjør med oss

Hva gjør oljerikdommen med oss? Simen Sætre har reist verden rundt, til land vi ikke liker å sammenligne oss med, og funnet ut at det er dem vi ligner mest.


Oljeøkonomien former samfunnet vårt, og rikdom forandrer hvordan vi tenker. Når oljeprisen og inntektene stiger, blir alle rammemt av en helt særegen tilstand: petromania. Den har bygget seg opp siden 70-tallet og toppet seg før finanskrisen - men har ikke gått over. Når Norges historie skal skrives, vil samfunnsutviklingen forklares ut fra oljen. Garantert. Men vi som lever nå, i 2009, ser det ikke. Oljen er en blind flekk i selvforståelsen vår, som vi sjelden snakker om og som sjelden blir trukket frem i de viktige debattene: om velferdsstaten, den politiske utviklingen, om vår mentalitet. Simen Sætre har reise verden rundt, til land vi ikke liker å sammenligne oss med, og funnet ut at det er dem vi ligner mest.

Pocketutgave: ISBN 9788272014826

Last ned bilde av bokomslag

Last ned forfatterportrett


Gudbandsdølen 6. oktober

Klassekampen, 3. oktober:

«Simen Sætres bok er en vellykket blanding av ulike sjangere, der hovedbudskapet blir levert leseren i en blanding av reiseskildring, sosialantropologi, statsvitenskap og økonomi, ispedd litt røverroman. […] Sætre overbeviser gjennom sin skarpe iakttakerevne, gode situasjonsbeskrivelser og treffende sammenligninger mellom ulike petrostater han besøker – fra Turkmenistan til Venezuela og Gabon.»